Skip to content

Redacteur - team burgerzaken

België, Vlaams Gewest, BruggeVanden Broele

Zo maak jij het verschil bij ons
Samen met een team van collega’s en experten werk je mee aan lees- en leerproducten met een grote positieve impact op de leefwereld van onze klanten. Je vertaalt wetgeving naar toegankelijke kennis waarmee ambtenaren van de dienst Bevolking concreet mee aan de slag kunnen in hun job.


Waar ga je deel van uitmaken?

Met het kennisplatform OranjeConnect maar ook bijvoorbeeld met onze software eGovFlow, helpen we bij Vanden Broele dagelijks honderden besturen, en meer dan duizend medewerkers uit de diensten Burgerzaken om de beste mogelijke dienstverlening aan de burger te garanderen. Een gedreven redactie werkt samen met praktijkmedewerkers om de wetgeving om te zetten naar praktische en bruikbare boeken, dossiers, opleidingen, processen enz. Naast onze producten bieden we ook een dienstverlening aan om antwoord te geven op specifieke vragen en cases.


Geef deze verantwoordelijkheden zelf vorm

 • Een belangrijk onderdeel van het werk als redacteur is het verwerken van content die aangeleverd wordt door auteurs en experten uit het werkveld. Deze content zet je om naar diverse inhoudstypes zoals documenten, modellen, nieuwsberichten en FAQ’s.
 • Je houdt ons online kennisplatform OranjeConnect up-to-date. Dit gaat over kennis (nieuwe wetgeving, of andere relevante topics) die nodig is voor medewerkers van een dienst Burgerzaken van een gemeente.
 • Je focust op het deeldomein ‘bevolking’, dit gaat over thema’s als adreswijzigingen, afleveren identiteits- en rijbewijzen, afgifte uittreksels en attesten,…
 • Je verdiept je in de toepasselijke wetgeving en kan deze omzetten naar praktische richtlijnen, procedures of processen.
 • Samen met de collega’s en experten ga je aan de slag met de uitwerking van de kennis op onze platformen en werk je mee aan de verdere uitbouw ervan. Je ontwikkelt e-learnings, webinars, studiedagen, events, etc… en neemt er zelf ook aan deel.
 • Je verwerft zo meer en meer inzicht in de (kennis)noden van jouw klantendoelgroep en begrijpt hoe wij onze klanten kunnen versterken als kennispartner. Hierdoor kun je zelf voorstellen doen om onze producten te verbeteren.

Wie zoeken we hiervoor?

 • Je hebt duidelijke affiniteit met wetgeving door eerdere jobs, stages of studies. Je bent in staat om wetgeving te begrijpen, analyseren en vertalen naar heldere en toegankelijke, maar juridisch correcte, teksten.
 • Je bent geïnteresseerd in de werking van lokale overheden (de steden, gemeenten, regio-werkingen die verbindingen leggen met lokale actoren en stakeholders, lokale vzw’s,...) en je voelt affiniteit met deze sector of hebt (werk)ervaring in deze sector.
 • Je bent leergierig en wilt je verder verdiepen in juridische en bestuurskundige thema’s.
 • Je werkt gestructureerd en bent een krak in plannen en organiseren.
 • Je hebt een digitale mindset en kan vlot overweg met softwaretoepassingen.

Niemand is perfect, ook wij niet 😊 Goesting om te leren, veel drive en jouw persoonlijkheid maken voor ons het verschil. Binnen het team is er ruimte om jouw rol en verantwoordelijkheden nog te laten groeien of wijzigen volgens jouw eigen wil en interesses. We vinden het belangrijk dat iedereen de kans krijgt om zijn eigen talenten te ontwikkelen en in te zetten voor het team.


Wat we jou graag bieden

 • Een waarderingspakket bestaande uit een marktconform loon met een thuiswerkvergoeding, fietsvergoeding en heel wat extralegale voordelen zoals een hospitalisatie- en groepsverzekering.
 • Een warme bedrijfscultuur met aandacht voor jouw persoonlijke groei, een gezonde werkplek, werkbaar werk en vooral: leuke collega’s 😊!
 • Een innovatie organisatie, die stimuleert om te ondernemen en eigen initiatieven op te zetten.
 • Een stabiele, maar tegelijk dynamische omgeving met financiële zekerheid en een hoge gemiddelde anciënniteit.
 • Grenzeloos samenwerken: wissel je home office af met teamdagen op kantoor en ervaar de vrijheid om jezelf te organiseren.


Eén, twee, drie – start!

Volg deze eenvoudige stappen en ervaar zelf wat het betekent om bij ons te werken:

 1. Solliciteer - Bezorg ons jouw CV en motivatie.
 2. Online gesprek - Wij bellen je op voor een eerste babbel.
 3. Challenge - Als we allebei overtuigd zijn dat er een goede match is, volgt een challenge (een oefening die sterk lijkt op wat je in de job zal moeten doen).

Start! Zijn we daarna allebei nog steeds overtuigd van de match? Dan kan je bij ons starten en mee het verschil maken.


Of wil je graag nog meer weten?

Contacteer collega en stel die vragen die alleen een collega kan beantwoorden: anne-sophie.devolder@vandenbroele.be

We kijken er naar uit om je te ontmoeten!

of